Overnachten in een ger of yurt in de Auvergne Frankrijk

Een bijzonder vakantieverblijf: onze yurt in Frankrijk

Een yurt, ook wel yourt of ger genoemd, is echt een bijzonder verblijf, vooral door de ronde vorm, die direkt een gevoel van geborgenheid geeft en tegelijk, doordat je van boven zò de sterrenhemel ziet, ook een gevoel van ruimte oproept...

Onze yurt is gemaakt door een Frans bedrijf en aangepast aan ons klimaat, dat vochtiger is dan de steppen in Mongolië of de Tibetaanse hoogvlakten, waar de yurt door de nomaden wordt bewoond en regelmatig wordt verplaatst met de kudden yaks.Wij hebben hier regelmatig een groep schapen staan rondom de yurt!

De inrichting van de yurt is traditioneel: goede futons op de vloer, heel goed voor de rug, veel kleden en Tibetaanse decoraties, boeken over het leven op de steppe en over de boeddistische leefwijze van de oorspronkelijke yurtbewoners daar. Er is een fijne lees-en schrijfhoek, kussens, decoraties uit Tibet en India.

Absolute rust kunnen we u garanderen, een plek helemaal voor uzelf... Tegelijkertijd is hier ook veel gezelligheid te vinden en wordt er heerlijk gekookt: vegetarisch, biologisch en vooral: zéér gevarieerd.

Als u hier wilt wandelen kunt u prachtige tochten maken, waarvan we beschrijvingen en kaartmateriaal voor u klaar hebben liggen.

Deel op: